Inzendingen zijn zeer welkom op Spreuken. We zijn dan ook blij met deze eerste, van Lucrรจce. U kunt zelf insturen op het in de header vermelde mailadres, of via het contactformulier. De redactie verzorgt, zo nodig, de opmaak. ( #wijsheid )
Deze post vindt u ook op: https://henkdekkers.blogspot.com De redactie van Spreuken heeft van Henk de vrije hand gekregen om zijn posts te delen. Dat doen we met plezier! Bij deze post stonden twee afbeeldingen: een foto en een schilderij. Het schilderij is een ware explosie van kleur, dus dat tonen we eerst. ( #kunst #art #HenkDekkers ) De foto (ook van Henks hand) wordt begeleid door deze tekst: Who looks in the light at the darkness...... Wie kijkt er in het licht naar de duisternis.....
Gezond verstand is geen geschenk, het is een straf. Omdat je met iedereen om moet gaan die het niet bezit. Meteen maar even een ietwat provocerende uitspraak. Maar ongetwijfeld voelt u zich hierdoor niet aangesproken of beledigd... ( #citaat #quote #SwamiHarshanand )
๐ต๐๐๐๐๐๐๐๐ ◔_◔ 'Mooie woorden zijn zelden tekenen van medemenselijkheid.' Pas op voor gladde formuleringen, want die verhullen vaak een lelijke realiteit. Zie hier de tijdloze boodschap van Confucius (551 - 479 v. Chr.) voor aspirant-politici. In zijn filosofie richt de 'Meester van Tienduizend Generaties' zich onvermoeibaar op de deugd medemenselijkheid: 'Wat je voor jezelf niet wilt, doe dat ook een ander niet aan'. Degenen die immorele activiteiten willen verbergen achter mooie zinnen, vinden dan ook weinig genade in zijn ogen. Zo betekent 'iemand een functie elders aanbieden' natuurlijk niets anders dan deze persoon wegwerken. Confucius' ideaal van de 'edele' staat dan ook lijnrecht tegenover de gladde prater. Hij zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Tekst: Michel Dijkstra en Simone Bassie ( #filosofie #wijsheid #Confucius )
๐ฑ๐๐๐๐๐๐๐๐ Moreel zelfonderzoek kan snel een masochistisch rafelrandje krijgen. Wie zichzelf op de pijnbank van zijn eigen geweten legt, vindt altijd wel onvolkomenheden. De kunst is: je hierin niet vastbijten. Tenminste, dat is de visie van de stoรฏcijnse filosoof Seneca ( 5 v.Chr. - 65 n.Chr.). Hij stelt dat de mens juist op zachtaardige wijze met zichzelf om moet gaan. Dus als je ontevreden bent met een morele actie, denk dan bij jezelf: 'Nu vergeef ik je nog, maar probeer het de volgende keer beter te doen'. Zo'n benadering verhoogt volgens Seneca het positieve levensgevoel en biedt zo een solide basis om je moraal te verbeteren. Tekst: Somine Bassie en Michel Dijkstra ( #filosofie #Seneca #stoรฏcisme )
Dat zal ik zeker doen. Bedankt voor de tip. Tussen twee haakjes. Iedereen heeft zelfbevestiging nodig. Tja, als bekenden het niet doen....
BeantwoordenVerwijderenDe meest afdoende methode is een koord om de nek en bevestiging aan het plafond.
VerwijderenDan heb je bevestiging van het plafond, niet van de ander.
BeantwoordenVerwijderenHet plafond is vele malen betrouwbaarder. Een degelijke, solide vriend.
VerwijderenVolgens mij kun je beter het van jezelf krijgen die zelfbevestiging, niet van een ander.
BeantwoordenVerwijderenVolledig mee eens! Dat is de kunst, niet afhankelijk zijn van anderen om je goed en zeker van jezelf te voelen.
Verwijderen